Jumaat, 19 Jun 2015

:: Imbasan Kenangan ::

Sesekali kita membuka lembaran lama, terpahat catatan yang penuh dengan makna untuk diingati pada masa depan. Walaupun sudah hampir 10 tahun saya meninggalkan maktab perguruan ipoh, namun kenangan bersama dengan pensyarah2 di sana masih berkekalan.

Antaranya dengan tuan haji zahari bin ahmad sarji. Kaunselor di jabatan HEP. Lulusan master dalam bidang kaunseling dari Amerika Syarikat. Walaupun hanya tinggal beberapa tahun saja lagi untuk bersara wajib, beliau sedang finalize tesis phd beliau. Bukan saja dengan beliau tetapi isteri beliau juga saya sangat rapat. Masih teringat satu projek sempena persaraan timbalan pengarah maktab ketika itu, Puan Hajah Nor Azizi yg lebih mesra dipanggil sebagai ibu, saya bermalam di rumah beliau. Menghadap komputer sehingga terbit matahari.... yg bagusnya isteri beliau boleh dikatakan setiap 2 jam akan bangun membuat air dan makanan.yg pertama karipap, 2 jam berikutnya pizza, dan 2 jam berikutnya nasi goreng sebagai sarapan pagi.


Sehingga hari ini, jika saya ke ipoh, jika saya tidak ada kekangan, rumah beliaulah tempat saya bermalam. Ramai lagi pensyarah di sana yang masih berhubung. Diharapkan hubungan ini berkekalan sehingga akhir hayat. Apapun... kenangan lepas sesekali perlu diimbas bagi melepaskan rindu yang ada. Di bawah gambar semasa beliau dan isteri datang atas urusan kerja sambil menziarahi saya beberapa bulan yang lalu.

0 ulasan:

Waktu Solat

  © Blogger template Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP